IdaLiv

Direktlänk till inlägg 28 januari 2014

Insnöad...

Av Ida - 28 januari 2014 11:05

 

De senaste dagarna har vi varit mer eller mindre insnöade här på "farmen". Såg ni Farmen igår förresten? Vad är det med den där människan Ulrika egentligen? Hon känns inte speciellt vuxen för sin ålder? Jag kan såklart förstå att man blir ledsen när en nära vän får åka hem, men det är väl inte alla andras fel. Fast slutet verkade hoppfullt, när hon verkade bli nästan lättad av att Cornelia blev storbonde. Jag har inte sett så många avsnitt, men såg de två sista på www.tv4.se/play super, när man aldrig hinner se de program man vill ha.


Eftersom jag även är fascinerad av familjer med många barn, så kollade jag även in säsongspremiären av Familjen Annorlunda. Norrströms, heter de så... där pappan är en redig gammal Söderkis? Känns som att de kommer få en hel del "skoj" med de där kaxiga barnen om några år;) Familjen som bodde på Visingsö verkade först supermysiga, men efter en stund kändes det som att tv4 försökte vinkla, så att de uppfattades lite tröga? Har jag fel? Sista familjen, som bor på en gård kunde jag nog mest relatera till, först kände jag att de stod för lite väl mycket stereotypa könsroller. Men efter en stund förstod jag att de ändå insåg hur olika deras barn var. De hade en fin blick för varann... kan man säga så? De tittade på varann kärleksfullt.


Vi som har levt ett liv med "offrivillig barnlöshet" kan väl känna sig smått provocerade av människor som får så många barn, men sålänge man tar hand om alla sådär fint och är glad trots att de inte var planerade så tycker jag inte allt att det känns fel.


Jag kommer framöver skriva lite mer inlägg om hur det kan vara att vara "Ofrivilligt barnlös". Nu har vi ju våran son som snart fyller 6 år. Men vägen dit var krånglig och svår.


Kram på er, vilka det nu är som läser ;)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ida - 2 februari 2014 19:19

Teatar att blogga från mobilen. Helgen har verkligen varit HELG. Igloobygge och massa film från Netflix. I morgon börjar skrivandet igen. Pysslar också med affischer och reklam inför påsk.          En sliten Saluki...   ...

Av Ida - 31 januari 2014 15:06

  Jag gillar att blanda nytt och gammalt för att skapa ett personligt intryck. Bilden är i från när vi just flyttat in i somras. Men med enkla medel kan man skapa hemtrivsel ganka snabbt, vilket jag verkligen behövde då. Ett helt neutralt mat...

Av Ida - 31 januari 2014 01:43

"Feminismen är längsta revolutionen..."   Vet ni, om alla kunde inse hur viktig vår uppfostran av våra barn är! Ge era döttrar bättre självförtroende än vad ni hade. Låt era söner få en bra bild av sin mamma, låt honom hjälpa till lika mycket som...

Av Ida - 27 januari 2014 17:53


Någonting fick mig att leta upp min gamla blogg. Från babytiden med min son som nu ska bli sex år snart. Spännande och magiska tider, helt klart. Både ock. Sexårs-åldern är också magisk, på det viset att han upptäcker magin alldeles själv. Jag blev f...

Av Ida - 27 januari 2012 17:14

   Känner mig lite vimmelkantig efter att ha sniffat på våtrumslim... Detta ska bli en skulptur till nästa utställning är det tänkt...      ...

Presentation


Livet på landet, familjeliv och galleridrömmar

Omröstning

Gillar ni min blogg?
 Javisst! :) superbra
 Nä vet du va!!?
 Nja... kanske...vet inte
 Den e ok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ IdaLiv med Blogkeen
Följ IdaLiv med Bloglovin'

Gästboken


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se