IdaLiv

Direktlänk till inlägg 31 januari 2014

Gubbslem och Fittstim... eller gör en bj på din kille?!

Av Ida - 31 januari 2014 01:43

"Feminismen är längsta revolutionen..."


Vet ni, om alla kunde inse hur viktig vår uppfostran av våra barn är! Ge era döttrar bättre självförtroende än vad ni hade. Låt era söner få en bra bild av sin mamma, låt honom hjälpa till lika mycket som sina systrar. Visa för era barn att män och kvinnor lever i harmoni med varandra, i alla fall i eran relation! Låt barnen ha de kläder de själva vill, men ifrågasätt varför de väljer bort vissa kläder. Om din dotter kommer hem från förskolan och inte har fått ta lika mycket plats som sina killkompisar, i frågasätt på förskolan hur de jobbar med könsroller.

Vuxna kommer man nog aldrig att kunna förändra... vill man leva enligt könsrollerna i ett förhållande så tycker jag man ska göra det. Men det ska vara just frivilligt. Å grejen med leksaker... tycker absolut att man ska ta sig en funderare, det är bevisat att grunden för vetenskap, ingengörskap och mödraskap byggs upp redan när vi är små. Låt era söner få inspiration att leka med dockor, så kanske de får fler redskap att vara en god far, och få fler omhändertagande sidor. Introducera byggklotsar, lego och mekano även för era döttrar- annars kommer de alltid ligga efter i de sortens yrken där man behöver lösa liknande problem. Var goda förebilder. Eller förresten, låt barnen få vara sig själva... försök att inte styra dem, å inte låta några andra göra det heller! ;)

Å en sak till, feminister hatar inte män! De hatar kanske våldtäktsmän, våldsmän, patriarkatet och andra saker som en del män håller på med... men MÄN är underbara och vi behöver er också i kampen för ett jämställt samhälle.


Jag läste Fittstim när den gavs ut och jag minns hur jag grät när jag läste avsnittet om hur det var i klassrummet. Hur vi tjejer alltid skulle "hålla ordning" på killarna. På rasterna skulle vi acceptera att de visade kärlek genom våld, om en kille slog eller mulade en, kunde läraren säga; "Han är säkert bara intresserad av dej, han gillar dej!" Det var det vi fick lära oss, att vara den som ska hålla ordning och förstå att killar är vilda och hårdhänta, vi ska bara acceptera det.

Såg ni programmet på svt? http://www.svtplay.se/video/1772370/del-3-av-3-har-feminismen-en-framtid


Läste en enligt mig ganska löjlig blogg som jag inte har lust att länka till ens, där en tjej uppmanade tjejer att göra sitt jobb- en blowjob på sin kille. Hon tyckte också att vi borde gå tillbaka till gamla könsroller. Jag ´kan fatta grejen att vissa känner trygghet i det. Men vem vill tillbaka till ett samhälle där kvinnan faktiskt var mindre värd än mannen?

Det är ju DET man menar med jämnställt! Inte att vi alla männsikor ska vara likadana, utan LIKA VÄRDA... big difference.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ida - 2 februari 2014 19:19

Teatar att blogga från mobilen. Helgen har verkligen varit HELG. Igloobygge och massa film från Netflix. I morgon börjar skrivandet igen. Pysslar också med affischer och reklam inför påsk.          En sliten Saluki...   ...

Av Ida - 31 januari 2014 15:06

  Jag gillar att blanda nytt och gammalt för att skapa ett personligt intryck. Bilden är i från när vi just flyttat in i somras. Men med enkla medel kan man skapa hemtrivsel ganka snabbt, vilket jag verkligen behövde då. Ett helt neutralt mat...

Av Ida - 28 januari 2014 11:05


  De senaste dagarna har vi varit mer eller mindre insnöade här på "farmen". Såg ni Farmen igår förresten? Vad är det med den där människan Ulrika egentligen? Hon känns inte speciellt vuxen för sin ålder? Jag kan såklart förstå att man blir ledsen...

Av Ida - 27 januari 2014 17:53


Någonting fick mig att leta upp min gamla blogg. Från babytiden med min son som nu ska bli sex år snart. Spännande och magiska tider, helt klart. Både ock. Sexårs-åldern är också magisk, på det viset att han upptäcker magin alldeles själv. Jag blev f...

Av Ida - 27 januari 2012 17:14

   Känner mig lite vimmelkantig efter att ha sniffat på våtrumslim... Detta ska bli en skulptur till nästa utställning är det tänkt...      ...

Presentation


Livet på landet, familjeliv och galleridrömmar

Omröstning

Gillar ni min blogg?
 Javisst! :) superbra
 Nä vet du va!!?
 Nja... kanske...vet inte
 Den e ok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ IdaLiv med Blogkeen
Följ IdaLiv med Bloglovin'

Gästboken


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se