IdaLiv

Senaste inläggen

Av Ida - 19 januari 2012 13:21

Tänkte försöka komma ihåg att skriva ner Ossians fantastiska ord! Idag har jag arit sjuk och tråkig.. men han säger att jag är bra mamma ändå. Han har roat sig med att öva på kramar...

Ibland blir det för hårt... men nyss lyckades han med en kram som var "mellanklämmande!" ;-)

ANNONS
Av Ida - 18 januari 2012 17:44

Vilken dag!

Det började med att jag skulle vara tidigare på skolan idag och efter en natt med lite sömn var det halvjobbigt att komma upp i tid.


Sedan skulle vi då redovisa vårt projekt "ZenWall" en ljudisolerande modul gjord i ull med ljuddämpande egenskaper som hade ett motiv som var inspirerat av Zen/FengShui och Japan.


Vi redovisade i den stora lokalen (café Gläntan på universitetet) som alltså behövde ljudisoleras... fruktansvärt svårt att nå ut med det vi skulle säga, i allt sorl.  Men til slut gick det. Efter flera andra redovisninar var vi gaaanska trötta i huvudet och lunchen urartade rejält i dialektslakt, gapskratt och allmän galenskap.


Sista eftermiddagspasset var jag på väg att somna och kände mig nästan febrig. Sen fikade vi lite avslutningsfika och pratade om nästa kurs som börjar på måndag. Har stora förväntningar på den. Konst och Design II som också är på 30 HP.


Just nu står mannen vis spisen och steker pannkakor, sonen äe hjälpreda, så jag passar på att slappa lite vid datorn.


I morgon ska jag skriva på den skriftlga delen. Och även sätta mig med mitt sekreteraruppdrag inom min konstförening. Det ska renskrivas protokoll, skriva medlemsbrev inför 2012 och sedan skickas ut inbetalningskort osv.

Sedan blir det nog vinterlekar ute för det kom nysnö idag (om vi orar md våra förkylningar jag och sonen.)


Nu luktar det pannkakor... ska gå å värma på spenatsåsen med kyckling som vi åt till pastan igår... det kan nog bli bra fyllning i pannkisarna?

ANNONS
Av Ida - 17 januari 2012 19:05

  • Ambitiös?

I morgon är det sista dagen på första kursen, 30 poäng avklarade. Jag har blivit väl godkänd i alla delkurser hittills och hoppas såklart på detsamma i sista delkursen. I morgon är det muntlig redovisning av det största projektet i delkursen (ett grupparbete). Vi är tre stycken som sammarbetat väldigt bra och presterat ungefär lika mycket. Vi ansåg oss klara med prototypen vi ska visa upp (en bit "frigolit" i ca 1x1 m som vi har skurit ut som ett landskap i enkel stil och sedan målat.) Idag hade jag tid för att förbereda mig inför redovisningen, men fick i sista stund hoppa in och jobba! Men fick ändå möjlighet att sitta med studierna under dagen. Fast vi bestämt att vi bara skulle prata fritt och berätta om vårt projekt, så kunde jag inte låta bli att göra en plansch med text och bild samt 3 ark med information som vi kan ha som mall för vår redovisning. Varför??? 1. Det var kul 2. Jag hatar att vara oförberedd i sådana sammanhang 3. Jag ville ha gjort mitt bästa... så behöver jag inte gräma mig om jag inte får vg på sista delkursen.

  • Duktig flicka?

Som sagt är det sista dagen i morgon och vi ska ha en liten fikaavslutning tillsammans efter utvärderingen. Vår lärare föreslog att hon skulle ta med dryck och vi något ätbart. Trots att vi är ca 20 stycken i klassen så kände jag att jag måste baka och ha med något i morgon. Så nu har jag bakat muffins och havreflarn... både blev ganska misslyckade eftersom jag varken hade ägg eller tålamod... eller kom ihåg! Glömde havreflarnen i ugnen så de blev helt svarta medan jag var på toa med sonen... SUCK

  • Martyr?
  • Lat?
  • Självkritisk?

Det är mycket man kan vara som är dåligt för en själv...


I stället kanske man ska vara snäll mot sig själv? Klappa sig själv på axeln och säga "Bra!". Le mycket och tänka att allt som sker har en mening. Kakorna blev brända... ja, då tar jag väl med de första jag gjorde, som blev fula men helt säkert ätbara. Jag gjorde lite extra jobb med redovisningen, ja men det är väl inte fel? Jag bör tänka att de andra blir glada, istället för missundsamma. Om de inte uppskattar det? vad gör det? Under tiden jag gjore det kändes det br och jag hade en meningfull stund.


  • Grubblande
  • Ältande?
  • Sjävcentrerad?

Istället är det skönare att släppa saker, "så blev det" "så gjorde jag" och acceptera det "det är ok, det blev som det var tänkt". Eller tänka att det finns så mycetstörre saker som spela mer roll... att mina positiva tankar kan hjälpa så mycket mer. Positiv energi kan förändra allt.Så släpp prestationskrav, självkritik och grubblerier!


Älska er själva och andra... så som ni och de är!Ett slitet uttryck? ja, bra! För det är ett bra yttryck;-)
KRAAAMAR till folket


     

Av Ida - 15 januari 2012 11:39

Hej där! Tror bestämt att jag fått blogglust igen:-)


Läser just nu konst och design på högskolan och trivs med det! Har två utställningar på gång. En med två ur min konstförening och en tilsammans med tre tjejer från olika delar av Sverige. DEn senare kommer att vara på galleri Kocks i Stockholm. Ska bli otroligt spännande! Målar för fullt inför de båda.


Sonen har hunnit bli 3 år och 9 månader och är allt annat än bebis:-) Han kan det mesta själv nu och det känns mest bra... självklart lite vemodigt samtidigt.


Kolla IN föreningens nya hemsida www.koppomkonst.se

Vi finns även på facebook!


Idag är det en vanlig söndag, med lite städning, mycket mys och lite utomhusaktivitet hos fåren osv...


I morgon är det muntlig redovisning om hållbar ekonomi in designvärlden, typ... ;-)

Håller annars på med ett projekt där vi ska hitta ljudisolerande lösningar för en matsal. Vi har gjort ern prototyp i en slags frigolit som är mycket tätare och mer lättarbetad än vanlig.


Lillkillen sjunger i köket... livet är ändå bra underbart?Av Ida - 20 december 2010 21:00

3 TV-program jag kollar på:

•Våra vänners liv 

•Top Model 

•Dokumentärer från sjukhus, om unga mödrar, om förlossningar  


3 saker jag gjort idag:

•Redovisat en bokrecention 

•Varit på studiebesök 

•Lekt "Herr Lovart och Fluffis" med min son (Ur Händige Manny) 


3 saker jag längtar efter:

•Mer tid med min man

•Struktur

•Min mamma


3 saker på min önskelista:

•Ett roligt och motiverande fast jobb

•Konstnärskap

•Att min son blir en lycklig person


3 saker att hata:

•Bristen på förståelse

•Människor so vill f andra att få dåligt samvete 

•Sjukdom


 3 måsten för en hårdrockare:

•Håller med Mirja "Att lyssna på hårdrock?"


Jag skickar utmaningen vidare till dessa 3:

De som känner sig manade...

Av Ida - 25 augusti 2010 21:51

Jag ska skriva ett arbete om Prader-Willis syndrom som ska redovisas muntligt. Undrar om någon har någon bra länk till information, förrutom socialstyrelsen.


Det ska bli en powerpoint e det tänk, så jag behöver flera bilder också.


Jag mår dåligt av att läsa massa om alla syndrom som finns, man hoppas bara att personerna är lyckliga ändå! Tänker på mitt eget barn...hur det kunde varit... hur det kan bli osv...


Kollar på "livet på BB" och det var mycket från neonatalavdelningen idag... tänk så mycket som kan gå snett hela tiden- MIRAKEL är vad vi alla änniskor är-


Nej, nu är det godnatt

Av Ida - 24 augusti 2010 10:56

Jag kan inte koncentrera mig på pluggandet idag, suck!!! Försöker men det går dåligt-


Fick omdöme på andra arbetet i Funktioshinder iaf:"Du har gjort ännu en mycket bra uppgift Ida! Du för ett bra resonemang kring Kylens beskrivning av begåvning och hur han menar att vi delar in verklighetsuppfattning i fem kategorier för att få struktur och förstå verkligheten bättre. Du ger dig också på att resonera kring Piagets utvecklingsteori, bra! Dina tolkningar av begreppen var ”kloka” ,det är bra att resonera kring ord som vi ofta använder och tänka över dess betydelse. "


Det var roligt eftersom jag vill ha revansch för det senaste ämnet jag hade med samma lärare då jag bara fick G. Inte kul.


Denna vecka (vi har varannan) är det sjukvård som gäller--- kommer ine in i det riktigt.


Det som är i mitt huvud just nu är måleriet...


Min lille son är otroligt pappig just nu och det kan vara jobbigt. Varje morgon när pappa går upp för att åka på jobbet skriker lille O sig fördärvad! *utvecklar hörselskada* Kvittar vad jag gör...


  

Av Ida - 21 augusti 2010 12:45

Jag har haft en period av melankoli... likgiltighet som gräver sig in liksom som jag inte vetat vad jag skulle göra något åt. Men sedan har en period av grymt mycet skapande infunnit sig och jag antar att det var det som skulle ut. Den senaste i raden av säkert tio målningar. Jag som hade köpt nya raspar för att fortsätta med mina stenskulpturer... jaja, det gäller att vara mångsidig.

Apropå mångsidig så har jag väl inte skrivit så mycket om min konstnärligasida förrut. Min blogg har mest handlat om mitt modersap.

Men jag är mer än mamma. 

Inte riktigt klar.

Den jag målade precis före den här kommer här nedanför. Båda är porträtt och det är en grej jag inte målat så mycket tidigare... i alla fall inte porträtt på människor jag känner så väl.

  

Fönstret mot livet

Presentation


Livet på landet, familjeliv och galleridrömmar

Omröstning

Gillar ni min blogg?
 Javisst! :) superbra
 Nä vet du va!!?
 Nja... kanske...vet inte
 Den e ok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ IdaLiv med Blogkeen
Följ IdaLiv med Bloglovin'

Gästboken


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se